maanantai 31. toukokuuta 2010

Virtuaalimatkailua: Overtoun Bridge aka Dog Suicide Bridge

Halu virtuaalimatkailulle iski päälle jälleen piiitkästä aikaa. Osasyynä oli raskas viikonloppu perheen parissa..puuh. Loputtomalla energiavarannolla varustettu tytär ja muuten vaan vaativa vaimo vie voimat. Tuntuu taas että pääsee lomalle töihin. Kuitenkin, päätin illan hämärtyessä ottaa syvän sukelluksen tietoverkkojen hämäriin vesiin ja katsoa minne virrat vie.

Matka vei nopeasti suoraan Dumbarton pieneen uneliaaseen kaupunkiin joka sijaitsee Skotlannin kyljessä. Tässä pienessä kaupungissa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, mutta jos matkalaisen polku kulkee kohti vanhaa Overtoun kartanoa, niin sieltä löytyy mielenkiintoinen kohde.

Kartano on saanut vuosikymmenien aikana hyvin kyseenalaista mainetta, kartanon vieressä olevan sillan takia. Goottityylisen synkkä silta on koitunut arviolta yli 50 koiran kohtaloksi. Edelleen tuntemattomasta syystä, kymmenet koirat ovat päättäneet hypätä alas sillalta arvattavin tuloksin. Paikallisten mukaan "koirien itsemurha-aalto" alkoi jo 1950-1960 luvuilla, ja lähes varmaan 15 metriä alempana odottavaan kuolemaan koiria loikki noin yksi per kuukausi. Kaikenlaisia teorioita on kehitelty aina koiria hypnotisoivasta joen virtaavan veden äänestä, läheisen ydinvoimalan tahi elektronisten impulssien vaikutuksesta. Syyllisen viittaa on sovitettu myös perinteisesti kartanossa asustavien haamujen harteille.

Osa sillalta alas hypänneistä koirista on paikallisten mukaan myös selvinneet kunnes ovat hypänneet sillalta alas uudestaan.

Vuonna 2005 koirapsykologi (okei, Canine Behaviour Specialist) tohtori David Sands päätti selvittää mysteeriä tarkemmin ja aloitti tutkimukset.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ysvn2JDzVw8&feature=player_embedded#![/youtube]

Internetin mukaan, sillan synkkä arvoitus on edelleen ratkaisematta. Kaikenlaista..

Lähteet:

http://en.wikipedia.org/wiki/Overtoun_Bridge

http://www.problempets.co.uk/media/overtounbridge.asp

http://overtounhouse.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.