keskiviikko 19. tammikuuta 2011

On jälleen se aika vuodesta..

Suomalaisella Kirjakaupalla näyttää olevan alennuskampanja päällä. Yllätykseni oli suuri kun huomasin että paikallisessa liikkeessä oli alennuksessa oikeasti muutakin kuin lavakaupalla niitä iänikuisia method putkistoja ja ikivihreitä puutarhakirjoja. Sorruin 23 euron edestä lyhentämään ikuista kirjahankintalistaani.

James Ellroy: Blood's a Rover

Levoton veri päättää ns. amerikan alamaailma-trilogian (Amerikan tabloidi ja Cold Six Thousand). Kirjassa tavataan jälleen trilogian edellisten osista tutut hahmot kuten lain nurjalle puolle vaihtaneen poliisin Wayne Tedrow Jr:n ja Hooverin juoksupojan Dwight Holly:n. Kirjan takakansi lupaa seuraavaa:

Vuosi on 1968. Mafia, J. Edgar Hoover ja Howard Hughes taistelevat Amerikan sielusta. Ganstereiden, läpimätien laivalvojien ja vallankumouksellisten ainesten taustalla ponnistelee presidentti  Nixon, joka ei suostu paljastamaan korttejaan.
Tässä jumalattomassa sotkussa rämpivät puolta vaihtanut poliisi Wayne Tudrow Jr., Hooverin käsikassara Dwight Holly ja keltanokkainen yksityisetsivä Don Crutchfield. Heistä tuskin kukaan selviää hengissä. Ja tuskin selviä Amerikkakaan.

Vanhassa muistissa on vielä kirjailijan Los Angeles-kvartetti minkä LA Confidentalista on myös tehty elokuva. Sanoisinko hiukan kesy versio kirjasta mutta äärimmäisen laadukas film noir-tyylinen elokuva.


Alastair Reynolds: Prefekti

Hyllyssä odottaisi lukemista vielä Sovituksen kuilu (Absolution Gap) mikä päättää Ilmestysten avaruus -kirjassa alkaa tarinan. Reynoldsin massiivinen insinööriscifi vaan iskee meikäläiseen, ja vaikka kirjat ovat aina poikkeuksetta n. 600 sivua ne pitää otteessaan. Kirjan takakansi lupaa seuraavaa (ote on Liken sivuilta):

Tom Dreyfus on prefekti, eräänlainen poliisi, ja yksi parhaista. Hänen työnantajansa on Sotisopa ja työmaansa Timanttivyö, Yellowstonen planeettaa kiertävä keinotekoisten ihmisasutusten muodostama utopistinen yhteiskunta.

Tuhoisa isku erääseen Timanttivyön habitaattiin vaikuttaa varsin yksiselitteiseltä tapaukselta - kunnes Dreyfus alkaa tutkia tapausta tarkemmin. Prefekti saa selville jotain, joka on paljon karmivampaa kuin murha. Salaperäinen hahmo nimeltä Aurora janoaa valtaa eikä halua Timanttivyön ihmisten enää päättävän omista asioistaan. Ennen pitkää Dreyfusilla ja hänen apulaisillaan on vastassaan jotakin hirmuhallintoakin pahempaa.


Marja Malinen: Pieni pullakirja

Kyllä, kirja pullasta. Pullan leipominen on kiinnostanut jo kauan ja laiskana miehenä en ole sitä saanut vain tehtyä. Olen joskus nuoruudessa opiskellut ravintolakokiksi ja ruokahuollon ollessa perheessämme luonnollisesti vastuullani, ajattelin nyt aloittaa kirjan avustuksella pitkään matkan pullien ihmeelliseen universumiin. Pakastepullien tarjoaminen vieraille on myös alkanut sapettamaan. Tässä pienessä kirjassa on useita eri pullareseptejä joten nyt pääsee liikkeelle, ja kokeilemaan. Voit varmaan arvata mitä takakannessa luvataan.

2 kommenttia:

  1. Huomasin tulleeni äärimmäisen nirsoksi kirjojen suhteen. Mukaani lähti vain tietokirjoja: puutarhanhoidosta ja elokuvista. Helmikuussa kirjastojen poistomyynnistä vaan saa niin paljon mielenkiintoisempia kirjoja ja halvemmalla.

    VastaaPoista
  2. Joo, Suomalaisen aleet ovat ainakin kivijalkamyymälöissä olleet aina suht laaduttomia kirjojen suhteen. Tässä tapauksessa oli kyllä pienoinen wtf-havahtuminen kun näin kirjat alennuksessa.

    Noissa kirjastojen aleissa pitäisi kyllä muistaa käydä.

    VastaaPoista

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.