keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Lomalle lukemista

On jälleen se aika pinota lomaa varten sopiva kokoelma kirjoja, ja toivoa että ainakin osa tulee luettua..
Tänä vuonna lomalukemistoksi kasautui hyvä valikoima kirjoja jotka kuvaa aika hyvin nykyistä makuani.Kazuo Ishiguro: Ole luonani Aina (Never Let Me Go)
K. Ishigurolta olen aikaisemmin lukenut Pitkän päivän Illan joka oli kaikin puolin hyvä kirja. Ole luonani aina osui kohdalleni nähtyäni kirjasta tehdyn elokuvan trailerin ja ainakin trailerin perusteella kirjan tarina vaikutti mielenkiintoiselta scifin ja draaman sekoitukselta.

George R.R. Martin: Game of Thrones
Lähes eeppisiin mittoihin kasvanut fantasia-sarja jonka olen vihdoinkin päättänyt aloittaa. Game of Thrones on nykyään myös ns. teeveestä tuttu HBO:n tuottamana suurtuotantona. Sitä voi seurata vaikka Canal+ Series -kanavalla. Suosittelen kumpaakin!
Simon Reid-Henry: Fidel & Che - ystävät vallankumouksessa (Fidel & Che: A Revolutionary Friendship)
Ameriikan takapihalla ja lähes Floridan palmurantojen näköpiirissä olevan Kuuban historia ja kohtalo ovat aina kiinnostaneet. Olen jo pidempää etsinyt Fidel Castroon liittyvää historiikkia ja nyt jokin aikaa sitten Like kustannus teki palveluksen ja julkaisi houkuttelevan teoksen Fidelin ja Chen ystävyydestä. Vallankumous Toverit!

Ursula Le Guin: Maameren tarinat 1-3
Maameren alkuperäistä trilogiaa voi kutsua fantasiakirjallisuuden klassikoksi. Luin tämän trilogian erillisinä kirjoina joskus ala-asteella eli kasarin alkupuolella ja nyt on aika verestää muistoja.

Nicolai Lilin: Siberian Education
Todellinen äijäkirja siperialaisesta alamaailmasta. Nuoren Nicolai Lilin ns. elämänkerta kotikontujen hyvin raadollisesta ja äärimmäisen rikollisesta todellisuudesta. Suosittelen. Kiinnostuneille tiedoksi että Like kustannus on julkaisut kirjasta jo käännöksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.