John Muir: Pitkä kävely Meksikonlahdelle (A Thousand-Mile Walk to the Gulf, 1916)
Basam Books jatkaa loistavien elämänmakuisten roadtrip -kirjojen julkaisua. Suosittelen lämpimästi myös Basamin valikoimasta löytyvää Jack Blackin Kulkurin tarina. Siinä missä Jack Black oli enemmänkin traaginen laitapuolen kulkija, John Muir oli tiedemies, seikkailija ja luonnon puolestapuhuja. Syyskuussa 1867 John Muir veti kenkänsä normaalia paremmin jalkaan ja päätti patikoida Indianasta Floridaan ja tästä tuhannen mailin mittaisesta seikkailusta syntyi tämä kirja. John Muiria pidetään myös luonnonsuojelun isänä.
Minulla on edelleen lukematta kirjailijan Cosmopolis joka on pysynyt lukujonossani jo vuosia. Kirjailijalta on kuitenkin julkaistu uusi 136-sivuinen suomennos Omegapiste. Pieni romaani mutta sitä mielenkiintoisempi ja menee ainakin allekirjoittaneella ostoslistalle.
Jens Lapidus: Luksuselämää
Mainetta ja kunniaa niittäneen ruotsalaisen ex-lakimiehen Stockholm Noir-trilogian päätös on siis julkaistu. Ruotsalaiseen rikollisten alamaailmaan liittyvän trilogian kaksi ensimmäistä osaa pokkareina odottaa kiltisti kirjahyllyssä vuoroaan. Suosittelen muuten tutustumaan trilogian ensimmäiseen eli Rahalla saa elokuvaversioon. Daniel Espinosan ohjaama elokuva innoitti ainakin minua tutustumaan kirjailijaan. Snabba Cash löytyy jo videovuokraamoista.
Dmitri Gluhovski: Metro 2034
Liken laatujulkaisulla jatketaan edelleen. Venäläiskirjailijan ylistetyn esikoisteoksen itsenäinen jatko-osa. Ensimmäinen osa oli siis Metro 2033. Aina on mukava nähdä että itänaapurista nousee kyvykkäitä uusia kirjailijoita. Alkuperäisessä 2033-kirjassa eletään vuotta 2033 jolloin ihmiskunnan peli on pelattu, ja tuntemamme sivilisaatio on tuhoutunut. Moskovan metrotunneleissa elää parituhatta selviytynyttä taistellen tulevaisuudestaan. Mielenkiintoiset dystopia-kuvaukset piristää aina!
Alastair Reynolds on niitä harvoja nyky-scifi-kirjailijoita joita jaksan tahi ehdin lukemaan, suuri kiitos siitä kuuluu Likelle joka on tunnollisesti suomentanut kirjailijan tuotantoa. Reynoldsin tuotannossa yhdistyy klassinen avaruusooppera valtavine linnunratoja uhkaavine vaaroineen ja tiedemiehen taustalla rakennettu mielenkiintoinen teknologinen kehys. Timantin kovaa insinööri-scifiä. Suosittelen!
China Miéville: Toiset
Karisto on julkaisut kirjailijan Toiset jo aikaisemmin tänä vuonna, mutta vasta eilen kauppareissulla kirja iski silmään. Nopean tarkastelun jälkeen kirja vaikuttaakin mielenkiintoiselta. Täytyykin tutustua tarkemmin...
Stephen King: Kuvun alla
Stephen Kingin tuorein (tuleva) suomennos on alkuperäisenä painoksena vaikuttavan kokoinen ilmestys, ja 1116-sivuinen tuleva suomennos ei julkaisutietojen perusteella kalpene sen rinnalla. Luvassa on simppeli juoni: pienen pikkukaupungin ylle laskeutuu läpinäkymätön kupu jota ei pysty läpäisemään. Itselläni on tällä hetkellä äärimmäisen rajattu kirjahyllytila joten tällaisen lähes 25 senttiä paksun kirjan hankinta siirtyy. Odotan kyllä enemmän kirjailijan tulevaa 11/22/63 missä herra King ottaa rohkeasti kiinni John F. Kennedyn salamurhasta ja lyö tapahtumiin mukaan aikamatkustusta. Herkullinen aihe kaikinpuolin. 11/22/63 on tarkoitus julkaista marraskuussa 2011.
Lopuksi omaa lukujonoa/hankintalistaa joissa luuraa vielä Connie Willisin aikamatkailun Blackout. Kotimaiset Juha Suomen kekkoskirja Lohen sukua sekä Jouko Halmekosken Orjamarkkinat odottavat poimintaa. Kotimaisena kolmantena on Markku Kuisman itsenäisen Suomen alkumetrejä ruotiva Sodasta syntynyt. Sekaan on myös laitettava loistava ammattikirjallinen panos Petteri Heinon Pilvipalvelut-teoksen muodossa, jossa varmasti mennään korkeissa sfääreissä niin että asiakkaita huimaa ja jonka työnantaja saa kustantaa! Mielessä olisi myös täydentää (lisää) kirjastoa Wibke Bruhnsin varmasti koskettavalla Isäni maa. Pisteenä listalle on tietenkin George R.R. Harrisin fantasiasaagan toinen osa eli Clash Of Kings joka kolahti postilaatikkoon kovakantisena. Siitä sitten jatketaan kun pääsen irti ammattikirjallisuudesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.