lauantai 16. maaliskuuta 2013

Historiallinen päivä

Tässä aurinkoisessa kevätaamussa oli selkeästi jotain vialla kun tilasin Amazonin saitilta Kindle Paperwhite -lukijan. Olen ollut tähän aamuun asti aika jyrkkä näiden eBook-laitteiden vastustaja ja nyt se vaan tuli tilattua.

Isoimpana syynä on rajallinen kirjahyllytila joka tuntuu pienenevän viikko toisensa jälkeen. Toisena oli lähiaikoina orastava kiinnostus Stephen Kingin uuteen tuotantoon. Kirjailijan ~1000 sivun opukset veisivät fyysisinä versioina helkutisti tilaa, ja tämän päätelmän jälkeen hokasin että eBook-formaatilla menisi myös muut ulkomaanelävien kirjat joilla ei ehkä haluaisi täytää arvokasta hyllytilaa. 

Tiedoksi niille jotka miettivät samoja asioita (+ Kindlen hankkimista) niin Amazonin laitetta saa tilattua Suomeen ilmeisesti vain Amazon International -sivujen kautta. Nyt ei sitten muuta kuin odotellaan toimitusta..

4 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon uudesta hankinnasta ja tervetuloa joukkoon. Uskon, että pidät lukulaitteen kätevyydestä muutenkin. Kannattaa ladata kaikki ostamasi kirjat myös tietsikalle varmuuskopioksi ja varmistaa, että ostamasi kirjat ovat todella sinun, ei pelkkä käyttöoikeus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahtellaan nyt miten käy. Tällä(kin) eBook-lukijapuolella näyttää mellastavan myös jonkinsortin ekosysteemisota kun Amazonin laitteisiin näyttää käyvän vain firman omat kirjat. B&N taitaa olla sama tilanne NOOK:n kanssa. Ärsyttävää..

   Poista
 2. Itse olen pysytellyt paperikirjoissa. Tosin Gutenbergiä olen lukenut ruudulta ja muutamaa pdf-kirjaa. Mitä masiina maksaa, ja mitä kirjat siihen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Paperwhiten wifi-versio kustantaa 119$ (+ verot, rahti yms.). Ensimmäinen ekirja varmaankin on tuo Stephen Kingin "11/22/63" järkäle joka näyttää olevan 8,5$.

   Poista

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.