sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Old Man's War

John Perry on 75-vuotias eläköitynyt entinen mainosmies. Elämä rakkaan vaimon kuoleman jälkeen ei enää maistu entiseltään ja John päättää tarttua nyt elämänsä ehtoopuolella CDF:n (Colonial Defence Forces) rekrytointitarjoukseen. Ihmislapsi on kirjassa onnistunut irrottautumaan maaemon syleilystä, ja on kovaa vauhtia levittäytymässä ympäri universumia. Uusien planeettojen asuttaminen ei kuitenkaan suju ongelmitta, ja uudisasukkaita varten on luotu massiivinen sotilasorganisaatio CDF joka suojelee asukkaiden laajenemispyrkimyksiä. Vastassa on laaja skaala eksoottisia eliömuotoja joita vastaa CDF käy loputonta taistelua 75-vuotiailla seniorikansalaisilla. Mutta miksi armeija palkkaa vain 75-vuotiaita sotilaiksi, hmm..

Oikeastaan tästä enempää en viitsi kirjan tapahtumia spoilata. Jos jotain, niin kirja alagenre on puhtaasti militaristinen science fiction. Ja jos on joskus nähnyt Paul Verhoevenin nerokkaan scifi-pläjäyksen Starship Troopers niin kirja veistelee samoilla linjoilla.

Kirja pullistelee miehistä testosteroonia, suuria avaruustaisteluja ja ilkeitä avaruusolioita. Päälle kun lyödään suorastaan mystistä teknologiaa ja hieman elämää suurempaa pohdiskelua niin käsissähän on mitä mainiointa viihdettä! John Scalzin on ensijulkaisullaan ja samalla aikansa läpimurtoteoksellaan varmistanut paikkansa allekirjoittaneen lukujonossa. Old Man's War-sarja  vuosien saatossa on kasvanut viisiosaiseksi, joten seuraava The Ghost Brigades tulee ladattua varmuudella Kindleen.

Mukavan militanttipäristelyn jälkeen jatketaa tieteiskirjallisuuden parissa ja menossa onkin Connie Willis:n Blackout. Sotaisa alagenre vaihtuu rauhallisempaan aikamatkailuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.