keskiviikko 12. elokuuta 2015

The Ghost Brigades

Kesäloman osalta on menossa viimeinen viikko ja paluu kotosuomeen on tehty. Pari viikkoa Yhdysvalloissa hurahti jälleen kerran kuin siivillä ja rentoutumisen merkeissä onnistuin myös lukemaan muutaman kirjan. Matkalaukkuun majoittautui myös kasa uusia kirjoja joista lisää tuonnempana.

Lomamatkaa varten latasin Kindleen mm. Joe Scalzin avaruusoopperasaagan Old Man's Warin toisen osan The Ghost Brigadesin joka jatkaa sotaisan ihmisrodun matkaa pitkin tähtitarhoja.

Old Man's Warin universumissa ihmiskunta on agressiivisen oloisesti laajentanut habitaattiaan pitkin aurinkokuntia ja jatkuvan laajentumispyrkimysten apuna on tietysti Colonial Defence Forces (CDF) joka on historiastaan oppinut että perusihminen ei pysty laittamaan kampoihin vastaan tuleville eksoottiselle alienroduille, joten teknologian avulla CDF:n sotilaat ovat geneettisesti kasvatettuja sotakoneita. Yksinkertaisesti selitettynä, CDF:ään liittyvät ovat yli 75-vuotiaita joiden tietoisuus siirretään tuoreisiin ihmisaihioihin jotka ovat päästä varpaisiin geneettisesti tuunattuna supersotilaita. Kirjasarjan ensimmäisessä osassa seurattiin 75-vuotiaan mainosmiehen John Perryn tarinaa kynäniekasta joka päätti siirtyä sotilaaksi eläköidyttyään mainosalalta. The Ghost Brigades jatkaa taasen sarjaa uudesta näkökulmasta.

Kirja alkaa kun CDF:n johdolle selviää että heidän yksi huipputiedemies tietoisuuden siirtämisen alalla Charles Boutin on siirtynyt vihollisen leiriin. Huonosti lavastetun kuolemansa jälkeen CDF huomaa että tiedemiehen tietoisuus on siirretty backuppina tietokoneelle joten CDF:n sotilasjohto tekee rohkean siirron ja päättää yrittää siirtää backupin uuteen ihmisaihioon, ja tämän myötä haluaa selvittää mitkä ovat tiedemiehen todelliset suunnitelmat ihmisrodun tuhoamiseksi. Charles Boutinin tietoisuus herääkin uudessa CDF:n erikoisjoukkojen kehossa Jared Dirac-nimisenä sotilaana..

Joe Scalzin tarina ottaa kirjassa täysin eri suunnan ensimmäisen osan jälkeen ja vaikka olin odottanut John Perryn tarinan jatkuvan niin The Ghost Brigades toimii kuitenkin todella hyvin. Tässä toisessa osassa vilahtaa ensimmäisestä osasta tuttuja hahmoja ja Charles Boutin/Jared Diracin "tuplahahmon" kehittymistä on mielenkiintoista seurata kun Charles Boutinin tietoisuus kuin pikku hiljaa kaivaa tietään tämän nuoren ihmisaihion todellisuuteen. Lopussa on luonnollisesti vastassa elämää isommat rähinät kun ihmiskunnan arkkivihollisrodut Rraey, Eneshan ja Obin ottavat mittaa CDF:n sotavoimista.

Mukavaa militanttiscifiä siitä pitäville kertakaikkiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.