tiistai 22. kesäkuuta 2010

Lomalukemista

Kesäloma on aevan nurkan takana, ja huomasin että pokkareita on taas lomaa varten tullut hyllyyn lisää kuin varkain. En usko että saan kaikkia luettua mutta toivottavasti ainakin hyvän osan.

Aikaisemmin pokkariosastoon on tullut Anthony Bourdain Kitchen Confidental, sen vieressä pälyilee Erkki Tuomiojan Häivähdys punaista. Lomalukemiseksi on myös varattu jo harvinaisempi Otavan Seven-pokkari Stig Ramelin kirjoittama Kustaa Mauri Armfelt 1757-1814, ja tänään tuli Suomalaisesta kannettua "kolme pokkaria kympillä" -tarjouksen myötä Yann Martelin Piin elämä, H.G. Wells Maailmojen sota ja pisteenä (p)iin päällä Salman Rushien Saatanalliset säkeet. Rushien on ollut muutenkin tutustuttavien kirjailijoiden listalla, joten säkeistä on toivottavasti hyvä aloittaa.

Loppukesä, syksy ja alkutalvi on sitten varattu puhtaasti scifi-genrelle. Pitkin viime vuoden loppua olen saanut kerättyä mm. Asimovin Säätiö-trilogian sekä vanhaa Dyyni-sarjaa. Näyttää siellä yksi Alastair Reynolds myös odottavan. Ja sokerina pohjalla: Viime viikolla postilla tullut vuonna 1969 painettu Arthur C. Clarken 2001 Avaruusseikkailu.

3 kommenttia:

 1. Oletko lukenut jo Piin elämän? Itselläni on ollut se vuosia englanninkielisenä, mutta en ole saanut edes aloitettua...

  Hui, suunnitelmai jo alkutalvellekin. Melko pitkäjänteistä lukemista!

  VastaaPoista
 2. Moi Jenni ja kiitokset käynnistä. Piin elämä on luettu ja olen arvion kirjoittamisen jo aloittanut.

  Tuo lukusuunnitelmani on varmaankin muuttumassa. Aina kun pysähtyy kirjahyllyn eteen ja miettii uuden kirjan lukemista, hyllystä pistää silmään aina täysin joku muu kuin suunniteltu kirja. ;)

  VastaaPoista
 3. Ahaa, Pii-arviota odotellessa siis...

  Ja eikös osa lukemisen nautintoa ole se, että voi suunnitella lukemisia ja iloita kirjoista jo etukäteen - vaikkei sitten niitä kaikkia lukisikaan tai ainakaan suunnittelussa järjestyksessä.

  VastaaPoista

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.