sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Post-it tunnustus

Se on aina mukavaa kun joku muistaa pientä blogiani jollain tavalla. Tämä tunnustus tuli Johnnyn Puolisilmä-blogin suunnalta joten Kiitos siitä hänelle.

Tätä postausta tehdessäni piti oikein kelata bloggerin sisältöä ja huomasin että tämä nytkähti liikkeelle heinäkuussa 2009. Tässä on näiden vuosien välillä miettinyt syitä miksi tätä blogia jaksaa kuukaudesta toiseen tuottaa? Edelleen suurin syy taitaa olla että voisi kehittyä "jollain tasolla" kirjoittajana. "Artsin" ulkopuolella, työelämässä tulee naputettua useita sähköposteja päivittäin, joten tämä käy hyvästä treenistä. Toinen syy on varmasti halusta jakaa lukukokemuksia omasta mielestä mielenkiintoisista kirjoista.

Mitä tulee seuraamiini blogeihin, niiden pitää olla erilaisia. Liian suurella osalla suomalaisista kirjallisuuteen (tai lukemiseen) keskittyneissä blogeissa pyörii samat Suomalaisen Kirjakaupan uutuudet. Tästä aiheesta voisi tehdä jonkinlaisen tieteellisen tutkimuksenkin. Viime suuri arvosteluryöppy yhdestä ja samasta kirjasta kiersi tsunamin lailla blogistaniassa oli Tuomas Kyrön Ruskeakastike. Ja uutta säävaroitusta voisi antaa Sofi Oksasen tuoreimmasta. Etsin siis blogeja joissa mennään off the beaten path eli luetaan vanhoja ja uusiakin kirjoja, ja rikotaan genrerajoja. Tällaisia blogeja onneksi löytyy. Ymmärrän luonnollisesti myös niitä ihmisiä jotka haluavat vain lukea vaikka niitä 1950-luvun vanhoja nuortenkirjoja.
Yhtä asiaa edelleen kuitenkin kaipaan ylitse muiden: enemmän miesten kirjoittamia blogeja. Meitä on vähän ja se on sääli..

Mitä blogiini tulee, Elämää ja Aspartaamia nimi syntyi ihan hetken huumassa. Muistelen että kun piti keksiä nimi blogille, hain nimen läppärin vieressä olevasta kokis-pullosta. Nimi Artsi "Artotee" tuli samalla vedolla vedettyä suoraan hatusta. 

Jaan tämän tunnustuksen selkeästi positiivisesti muista erottautuville, mielenkiintoisille ja myös ehkä rohkeille blogeille joiden pariin jaksaa viikoittain piipahtaa. Osalle tämä Post-it tunnustus on jo varmasti mennyt.






PS.Loppumainoksena todettakoon että työn alla on tietosanakirjamaisen kokoinen Hellboy sekä vanha historiallinen Herbert Asburyn vuonna 1927 julkaistu klassikko Gangs Of New York: An Informal History of the Underworld

3 kommenttia:

  1. Vakituinen lukijasi kiittää tunnustuksesta ja sykähdyttävistä sanoista! Monipuolista kirja-arviotarjontaasi on ilo lukea. Sellaistenkin kirjojen jotka eivät kuulu omaan lukemistooni, mutta saanpahan ainakin laajempaa näkemystä kauttasi.

    Samalla blogin nimeämisperusteella omasta blogistani olisi voinut tulla genretyylisellä nimellä "Fenyylialaniinin lähde"...

    PS: Olin hukkua Ruskeaankastikkeeseen. Sitä vissiin jaettiin ilmaiseksi runsaalla kädellä.

    VastaaPoista
  2. Jokainen lukee tyylillään, mutta myös Kansalliskirja, ja Etten palaisi tuhkaksi on ollut varsin blogattuja.

    Itse bloggasin suositusta Oatesin Kosto-Rakkaustarinasta, mutta otin tarkastelun takakansitekstin ja sisällön yhteyden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu,kaikkea mahtuu blogimuallimmaan. Tässä on haastetta löytää ne mielenkiintoisimmat blogit. Tuossa jo mietin että pitäisikö polkaista pystyyn blogiportaali missä seurattaisiin genrellisesti rajatun blogiavaruuden toimintaa.

      Poista

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.