perjantai 10. toukokuuta 2013

Liebster Award

Näitä tunnustuksia tulee blogini suuntaan harvakseltaan joten kiitos tästä Liebster Awardista Raijalle Taikakirjaimiin. Nämä ovat mukavia täytejutuja kirjojen välissä, varsinkin kun nyt on loppusuoralla Dan Wilsonin vajaa 600-sivuinen hurmeinen kirjajättiläinen.

Liebster Award-tunnustuksen säännöt:
1. Kiitä ihmistä, jolta sait tunnustuksen.
2. Vastaa sinulle esitettyihin 11 kysymykseen.
3. Keksi 11 kysymystä.
4. Jaa tunnustus 11 blogille, joilla on alle 200 lukijaa.

Raija pisti liudan tiukkoja kysymyksiä. Kahtotaan miten Artsin käy..

1. Vaikuttaako kirjailijan julkinen kuva ja/tai mielipiteet siihen luetko hänen kirjojaan vai et?
Ehkä jonkin verran. Pyrin kyllä kaivamaan verkon syövereistä tietoa kirjailijasta ja myös haastatteluita. En kuitenkaan yritä paneutua sen syvemmälle kirjailijan sielunelämään tai mielipiteisiin.2. Mietitkö erikseen kirjan aloitus- tai lopetuslausetta?
Nope. 

3. Oletko käyttänyt kirjoja muuhun tarkoitukseen kuin lukemiseen? Mihin?
Jokunen kirja on mennyt raa'asti takkaan. :)

4. Onko jokin kirja herättänyt sinussa hyvin epämiellyttäviä, lähes sietämättömiä tuntemuksia ja jatkoitko silti lukemista?
Useampi. Viimeisin on työn alla oleva Power Of The Dog, missä meksikolaiset huumekartellien keskinäisessä sodassa uhreiksi joutuu brutaalilla tavalla pieniä lapsia. Historiakirjoissa vastaavia tilanteita on välillä liikaakin.5. Tunnetko lukutaitoisia ihmisiä, jotka eivät lue kirjoja?
Kyllä. Heitä on valitettavasti liikaakin ja se on sääli.

6. Minkä kirjan jätit ostamatta viimeksi?
Niitä oli itse asiassa kaksi; tuore Keltaisen Kirjaston E.L. Doctorow suomennos Homer ja Langley joka oli aivan naurettavasti hinnoiteltu Suomalaisessa kirjakaupassa. Päälle 220 sivuisesta kirjasta olisi joutunut pulittamaan yli 40 euroa! Ja toisena oli Haruki Murakamin tiiliskivi 1Q84. Molemmat tulevat kuitenkin jossain vaiheessa kirjahyllyyn.


7. Jos pitäisi valita lukisitko mielummin militaristista science fictionia vai strategisia taistelukuvauksia sisältävää eeppistä fantasiaa?.

Aika vaikea. Eeppinen fantasia rajoittuu minun kohdallani tällä hetkellä George R.R. Martinin tuotantoon joten valitaan fantasia.

8. Onko sinulla kirjailijoiden nimikirjoituksia kirjoissasi?
Taitaa olla yhdessä ja sekin on sarjakuva. Risto Jaarla kävi paikallisessa kauppakeskuksessa promoamassa kirjojaan ja piirsi ostamaani Fingerporin albumiin tyttärestäni kuvan (jota ei voinut vähempää kiinnostaa koko tilanne..).

9. Haluatko, että kirjassa kuvataan hahmojen ulkonäköä?
Tottakai.

10. Yliluonnollinen kauhu vai realistinen murhatarina?
Yliluonnollinen kauhu on läpikoluttu joten realistinen murhatarina piristää aina.

11. Oletko lukenut viimeisen vuoden aikana yli tuhatsivuista kirjaa?
Nope. Tarkoitus olisi kuitenkin tänä vuonna aloitella jokin Stephen Kingin tuore teos jotka ovat oletuksena 1000+ sivuisia. Kindle-versiona ne eivät kuitenkaan pahemmin hirvitä koollaan.

Jätän osaltani kysymysten keksimisen väliin ja samoin tunnustuksen jaon yhdelletoista blogille.  


1 kommentti:

  1. Kiitos kiinnostavista vastauksista.

    Historiastamme löytyy todellakin raakoja ja käsittämättömiä yksityiskohtia. Siinä fiktiot jäävät jalkoihin. Viimeksi näkemäni/lukemani kuvaukset demokraattisesta Kongosta ja japanilaisten Yksikkö 731:stä sai minut pitkään sanattomaksi.

    VastaaPoista

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.