maanantai 22. joulukuuta 2014

Tv-täkyä loppuvuodelle ja FY15

Jaahas..Huomasin että olen kirjoitellut TV:stä viimeksi 2012 joten korjataan se tilanne nyt näin Joulun kunniaksi. TV:n katseluni on rajoittunut yhä enemmän HBO:n ja Netflixin on-demand-tarjontaan kiitos näiden kuuluisien elämän ruhkavuosien. Työ ja perhe vie suurinman osan ajasta joten kun sohvalle asettuu mukavasti sitä pitää enemmän siitä että haluttu TV-tarjonta on silloin siinä - eikä parin päivän päästä. Joten, ajattelin jokusen tämän hetkisen lempisarjani töllössä. Näitä pääsee seuraamaan jos on HBO:n ja Netflixin tilaaja.

Halt and Catch Fire

Hieno retro-sarja joka sijoittuu 1980-luvun alkuun kun PC-koneet teki rynnistystä laajalla rintamalla kohti yritysten toimistopöytiä ja kotien olohuoneita.  Christopher Cantwell ja Christopher C. Rogers AMC:lle luoma sarja kertoo Texasin softa- ja laitevalmistajista joiden joukosta nousee pieni ryhmä ennakkoluulottomia visionäärejä jotka päättävät laittaa kampoihin alan isoille tekijöille eli punamontulle, Applelle ja IBM:lle ja päättävät hypätä mukaan kisaan luomalla oman PC-koneen. Sarjasta on tehty ensimmäinen kausi ja toinen on jo tulossa. Sarja on ensinnäkin pirun hyvin kirjoitettu ja tällaiselle ICT-alan työläiselle sarja vilisee vanhoja tuttuja tapahtumia ja mullistuksia. Välillä äärimmäisen tekniseksi äityvä sarja tasapainoilee hienosti rautaspeksien maailman ja monimutkaisten ihmissuhteiden viidakossa. Sarjan ehdoton dynamo on Lee Pacen (tuttu mm. Hobbit-trilogiasta) näyttelemä myyntitykki Joe MacMillan jonka hiukan psykoottinen karaktääri aukeaa osa osalta kuin mätä sipuli.



Turn: Washington's Spies

Toinen AMC:n huomioitava sarja. Turn: Washington's Spies on historiallinen 1770-luvulle sijoittuva sarja kun vielä nuori Yhdysvaltojen tuleva valtio kipuili Iso-Britannian alusmaana ja taisteli itsenäisyydestä. Sarja kertoo vallankumoussotaa vetävän George Washingtonin salaisesta Culper Ring -vakoojaryhmästään joka sekoitti brittien pakkaa rintamien takana. Vakoojakuvion keskiössä on Jamie Bellin esittämä maanviljelijä joka päättää pienen ystäväryhmän kanssa antaa oman panoksensa taistelussa punatakkeja vastaan ja aloittavat välillä hyvin monimutkaisen vakoojaketjun, tarkoituksenaan välittää informaatiota brittien hallitsemalta alueelta GW;n joukoille. Saatanallisia juonikuvioita ja tuulinen New Jerseyn rannikko punatakkeineen pisti allekirjoittaneen tutustumaan aiheeseen tarkemmin joten tässä blogissa on tulossa lisää Culper Ringistä lähitulevaisuudessa. Ja tästäkin sarjasta on onneksi tulossa toinen kausi.



Ascension

Suht tuore Syfy:n minisarja jota ei ainakaan mielikuvituksen puutteesta voi syyttää. Sarja perustuu kylmän sodan aikana mietittyyn Orion-projektiin, jossa mietittiin ydinaselatausten käyttöä avaruusrakettien voimanlähteinä. Acsension-sarjan luojat Philip Levens ja Adrian A. Cruz ovat vieneet ajatusta pidemmälle. Sarjassa tämä Orion-projekti meni niin pitkälle että atomivoimanlähde valjastettiin yleisöltä salassa ja avaruuteen lähetettiin 350 ihmistä USS Ascension-aluksessa kohti Proxima Centauria ihmiskunnan jatkumisen toivossa. Sarjassa seurataan aluksen matkaa jota on jo taitettu 51 vuotta ja sarja alkaa kun yksi matkustajista on murhattu. Matkalla lähtenyt sukupolvi on vaihtunut uuteen ja kaiho kotiplaneetalle kasvaa. Sarjassa seurataan myös maapallolla asiaan liittyviä henkilöitä (tai heidän jälkeläisiään) jotka peittelevät julkisuuteen tihkuvia Ascension-tietoja. Scifi-faneille ihan tutustumisen arvoinen sarja.



House of Cards

Netflixin oma sarja johon vasta itse olen herännyt kanavan tilauksen myötä. Itse seurasin tiiviisti HBO:n The Newsroomia ja sen päätyttyä House of Cards on sille laadukas vaihtoehto. Sarja keskittyy Kevin Spacey näyttelemään demokraattipuolueen veteraaniin joka manipuloi ja vetelee Washington DC:n poliittisen areenan naruja. Sarjan luoja ja ohjaaja David Fincher on tehnyt laatutyötä ja varsinkin Kevin Spaceyn hahmo on yksi lähivuosien herkullisimmista TV-hahmoista. Hyvin tehdyt poliittiset sarjat ovat AINA meikäläisen listalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.