keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kirjallinen katsaus tulevaan, osa 2

Kun siirrytään tietokirjallisuuden ulkopuolelle niin lukujono alkaa pääsääntöisesti muodostumaan sähköisistä kirjoista. Tulevaa lomaa varten Kindleen on jo pakattu kolme hyvin erilaista kirjaa:

Neil Gaimanin American Gods oli sen verran vahva kokemus että yhtälailla fantasian reunoilla keikkuva Anansi Boys pääsi lomalukemiseksi. Tähän väliin pitää mainita että American Gods -kirjaa ollaan kovaa vauhtia filmatisoimassa TV-formaattiin. Syyllinen on HBO:n sisarkanava Starz ja sarjaa lähtee luotsaamaan Hannibal-sarjan kippari Bryan Fueller.

The Ghost Brigades on Joe Scalzin Old Man's War -scifisarjan toinen osa ja oli jo aika pistää tähän sarjaan vauhtia. Olen huomannut että näitä sarjoja/trilogioita on aivan liikaa allekirjoittaneella kesken..

Viimeisempänä eikä vähäisempänä on kovasti odotettu Don Winslow uunituore uutuus The Cartel jota on jo suitsutettu julkisuudessa. Se jatkaa Power of the Dog -kirjan tapahtumia.

Toisaalla, lukuvuoroaan odottaa Haruki Murakamin 1Q84 ja samanhenkinen Cloud Atlas, molemmat varmasti pirun mielenkiintoisia. Unohtamatta Jo Nesbø Harry Hole -sarjan kolmosta (Suruton). Kuitenkin tästä ryhmästä mielenkiintoni kohdistuu varmuudella Tallinnasta löytämääni Cormac McCarthyn The Border-trilogiaan joka on painettu kokonaisuudessaan yhdeksi kokonaisuudeksi. Täytyy sanoa että tämä Everyman Edition koko trilogiasta on yksi parhampia kirjalöytöjäni piiitkään aikaan.

Scifi-rintamalla odottaa mm. Cixin Liun Three-body Problem, Iain M. Banksin Culture-sarjan pilotti ja tietenkin Ramez Naamin Nexus-trilogian Crux ja Apex. Tarkoitus olisi myös aloitella retromielessä nuoruudesta tutun William Gibsonin Sprawl-trilogia.

Palatakseni rikolliskirjallisuuteen, jonoon on myös uusina ilmestyneet Alan Glynnin Winterland ja Malcolm Mackayn Glasgow-trilogian pilotti The Necessary Death of Lewis Winter. Molemmat edustavat ns. kovempaa dekkarikirjallisuutta.

Eiköhän tässä riitä kirjoja hamaan tulevaisuuteen. Moni kirja jäi listaamatta mutta niistä sitten lisää joskus myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.