maanantai 4. tammikuuta 2016

Anno Domini 2015

Vuodet menee vääjäämättömästi eteenpäin. Aika oli viime vuosien tapaan kortilla mutta jotain tuli onneksi luettua. Lukumakuni on yhä enemmän keskittynyt tiettyihin genreihin mutta välillä loputtomasti vaihtuvaan lukujonoon eksyy yllätyksiä.

Vuosi 2015 oli kohdallani lukumaun osalta hyvin perinteinen. Tasainen genrevaihtelu dekkarien, scifin ja historian välillä. Vuoden 2014 tapaan Kindle oli myös ahkerasti käytössä joka on osoittaunut yhdeksi parhaimmaksi sähkövimpaimeksi pitkään aikaan. Kindleen tuli ostettua jopa ammattikirjallisuutta kun Amazonista siirtyi  ystäväni paljon suitsutettu ammattiteos joka on jo kahlattu kannesta kanteen.

Mitä tulee viime vuoden luettuihin kirjoihin niin yllättäjiksi nousi The First Fifteen Lives Of Harry August ja unohtamatta norjalaista Jo Nesbø:ta jonka pariin päädyin sattumalta. Nyt hyllyssä jököttää neljä synkkää Nesbø:ta joista pari on vielä lukematta. Viime vuoden odotetuimpia oli myös tuore Don Winslow:n Cartel joka jatkoi infernaalista matkaa Meksikon huumesodassa. Vuoden kohokohtia oli tietysti myös rautainen James Ellroyn Perifidian jonka kirjat eivät koskaan petä.

Historian osastolla lukujonoa lämmittivät kesäloman tuliaiset Brian Kilmeaden ja Don Yaegerin George Washington's Secret Six sekä The Wright Brother's.

Vuosi 2016 jatkaa tutuissa merkeissä. Yhtenä tavoitteena on pyrkimys saattaa päätökseen eri kirjasarjoja ja samoin kirjahyllyssä kasvava määrä kotimaan historiaa pitäisi saada työn alle. 

2 kommenttia:

 1. Ai että minun tekisi mieli siteerata eräs lauseesi ekirjoista blogissani ennen kuin löysit ne itse, mutta jätän väliin :))

  Minulla oli aikomuksena lukea tuo Claire Northin kirja ja myös sen jälkeen ilmestynyt, mutta työpaikan yt-neuvottelut imi elämästäni 5 kuukautta viime vuonna (olen luottamusmies), mistä syystä olin niin raato, ettei lukemisista tahtonut tulla yhtään mitään. Toivottavasti tänä vuonna on paremmin keskittymiskykyä. Toivon myös sinulle hyviä lukuhetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, täytyy myöntää että en ensin lämmennyt koko eKirja-idealle mutta todellisuus missä kirjoille on rajattu tilamäärä pisti miettimään asiaa uudelleen. Vanha koira oppii siis uutta vaikka väkisin. :)

   Hiukan ihmettelinkin kun sinulla oli pitempi tauko postauksissa. Toivottavasti asiat menee paremmin tänä vuonna.

   Poista

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.