sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Babylon Berlin

Kesän jälkeinen hiljaisuus saa nyt päättyä. Luettuja kirjoja on jonoksi asti ja kirjahyllyni on virallisesti nyt täynnä. Laajennustoimenpiteet ovat jo onneksi käynnissä.

Volker Kutcherin nimi osui silmään Ylen näyttäessä aikaisemmin tänä vuonna kirjasarjasta tehdyn TV-sarjan joka meni meikäläiseltä täysin ohi. Löysin kuitenkin sopivasti tämän Gareon Rath-sarjan pilotin pokkarin muodossa joka lähti siten lomamatkalle mukaan.

Kirjailija Kutcherin kirjallisessa maailmassa Berliini pulppuaa Suuren Sodan jälkeistä nousukauden elämää; Fritz Langin Metropolis, Marlene Dietrichin Der Blaue Engel, poliittinen kenttä kuohuuvillejä kabaree yökerhoja, prostituutiota kaikissa sen muodoissa ja tietysti Berliinin alamaailma joka on jakanut kaupungin etupiireihinsä. Kutcher onnistuu vaikuttavasti elävöittämään Berliinin ennen tulevaa romahdusta natsien noustessa valtaan. Pääosassa on nuori rikostutkija Gareon Rath, joka aloittaa työt Berliinin poliisilaitoksella ja pääsee avustamaan murharyhmää kuolleen miehen tapauksessa, missä miehen kidutettu ruumis löydetään autosta Landwehr-kanavasta.

Kirjan tarina polkee raivoisasti eteenpäin ja juoni rönsyilee yhtä aggressiivisesti joka puolelle. Positiivinen yllätys oli Kutscherin tosiaan historian elävöittäminen ja kaikki pienet viittaukset vielä kaukaisuudessa odottavaan natsipuolueeseen. Jatkoa Gareon Rathin seikkailulle on jo käännetty joka menee lukulistalle, kunhan pokkariversio ilmestyy. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.