sunnuntai 22. elokuuta 2010

Täytettä hyllyyn


Kirjahyllyyn on jälleen hiipinyt uusia kirjoja kuin varkain. Ei onneksi mitään hirvittäviä määriä mutta varmaankin noin yhden kirjan kuukausivauhdilla. Alla niistä osa.


Stephen Kingin Hohto olen omistanut joskus aikaisemminkin nuorena, joten tämä tuli hankittua antikvaariportaalista ihan nostalgiahuumassa. Onhan Hohto ehdottomasti Kingin parhaimpia kirjoja - edelleen. En ole kuitenkaan lukenut Kingiä aktiivisesti enää vuosiin mutta tämä menee uudestaan ja helposti. John Ajvide Lindqvistin Ystävät hämärän jälkeen tuli Gummeruksen hienon kirjailijakampanjan seurauksena. Tällaisia Facebook-kampanjoita pitäisi saada ehdottomasti lisää. Lindqvistiltä on myös julkaistu jo uusi suomennos Miten kuolleista käsitellään.


William Faulkner on yksi suuria amerikkalaisia kirjailijoita, ja halusinkin kokeilla tätä ns. Snopes-trilogian ensimmäistä osaa eli Kylä. Trilogia kertoo pienen syrjäkylässä asuvan Snopes klaanin edesottamuksista ja noususta valtaan.Tietokirjallisuutta pitää myös vaalia ja sitä varten tuli ostettua mainiosta Riihimäen aktivariaatista Esa Seppäsen Miekkailija vastaan tulivuori. Kirja kerrotaan edesmenneen Suuren Johtajamme ja itäisen valtakunnan Stalinin jälkeisten johtajien välisistä henkilösuhteista. Ian Watson ja Ian Whates ovat taasen kasanneet mielenkiintoisen novellikokoelman jonka yhteinen nimittäjä on vaihtoehtohistoria. The Mammoth Book of Alternate Histories käsittää 25 mielikuvituksellista kertomusta joissa pohditaan mitä jos maailma olisikin mennyt toiseen suuntaan..Nicolai Lilin Siberian Education on tuorein hankinta ja se lähti mukaan Helsingin Rautatieaseman pienestä pokkarikaupasta. Kirja on Lilinin omaelämänkerrallinen kurkistus siperialaisen kaupungin brutaalin rikolliseen alamaailmaan, jonka parissa kirjailija kasvoi. Alla pieni kurkistus kirjailijan ajatuksiin.


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pQWGNOyJLzk&feature=related[/youtube]


2 kommenttia:

  1. Noista ottaisin heti Alternate Histories ja Siberian Education! Vaikuttavat todella mielenkiintoisille.. Joten kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Siperialaisesta on muuten tulossa nyt syksyllä suomennos Like Kustannukselta.

    VastaaPoista

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.