torstai 14. heinäkuuta 2011

Hey y'all!

Ja terveiset lomareissulta. Pari viikkoa on mennyt perheen kanssa matkustaessa rapakon takana ja raskaiden lentojen jälkeen on aina niin mukava palata kotiin. Matkalta mukaan tarttui tietenkin kirjoja ja vaikka paikallisten markettien oloisten kirjakauppojen valikoima on valtava (esim. Barnes & Nobles) löysin myös pieniä ja mielettömän hienoja jo valikoimaltaan olevia kirjakauppoja. Esimerkkinä vasemmalla oleva New Orleansin Garden District Book Shop. Näissä kaupoissa olisi voinut hyvin viettää suuren osan loma-ajasta. 
Books-A-Millionista tarttui mukaan hankintalistalla ollut Max Brooksin World War Z - A Oral History Of The Zombie War. Destrehan plantaasin lahjatavarakaupasta (lyhyen ajomatkan päästä New Orleansista) löytyi pieni omasta mielestäni historiaosaston aarre elin Belinda Hurmencen toimittama We Lived in a Little Cabin in the Yard. Kirjaseen on koottu 1930-luvulla haastateltuja 21 entisen orjien elämäntarinat. Ja lähes kuin vahingossa silmiin osui toinen oman historia-alansa klassikko 1920-luvulta eli Herbert Asburyn The Gangs of New York - An Informal History of the Underworld. Kirjaan on edellisen orjakirjan tapaan koottu 1920-luvulla entisten jengiläisten suullista perintöä New Yorkin 1800-loppupuolen katujengeistä. Tarkkasilmäinen yhdistää kirjan nimen Martin Scorcesen saman nimiseen elokuvaan. Kyllä, kyseisen kirjan Martin Scorcese luki 1970-luvulla ja lopulta siirsi oman brutaalin visionsa New Yorkin pahamaineisen Five Point districtin jengeistä valkokankaalle 2000-luvun alussa.
Nyt sitten vain lukukoneisto käyntiin!

2 kommenttia:

  1. Ahh, kirjakaupat ovat ihania, varsinkin pienemmät sellaiset. Kuvan kirjakauppa vaikuttaa juuri sellaiselta, jossa haluaisin käydä. Göteborgin sff-kirjakauppa oli pienuudestaan huolimatta melkoinen taivas. Minne tahansa kääntyikin, oli kiinnostavia kirjoja silmien edessä.
    Hyvä, että matka onnistui. Toivottavasti sieltä irtosi muutakin kuin kirjoja. Mississippi-seilailua?

    VastaaPoista
  2. New Orleasissa Mississippi-risteily oli listalla mutta jäi sitten aikataulusyistä väliin. Siellä olisi ollut tarjolla vanha siipiratasalus lounas- tai illallisristeilyineen. Sorruin hankkimaan myös iPadin kun sitä sai dollarin ansioista halvalla. Katsotaan kuinka kauan kestää että taivun lukemaan ensimmäisen e-kirjan..

    VastaaPoista

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.