maanantai 13. heinäkuuta 2009

Historia: Kuvia kadonneesta ajasta.

Yle Teema on näyttänyt kesän aikana mielestäni yhtä mielenkiintoisinta sarjaa Historia: Kuvia kadonneesta ajasta. Sarja on ollut piristysruiske ainakin meikäläisen intoon maksaa televisiolupaa.

Sarjassa käydään läpi 1900-luvun alkupuolella eläneen ranskalaisen Albert Kahn korvaamattomaksi luonnehditun elämäntyön hedelmää: 72,000 värivalokuvan ja 183,000 liikkuvan kuvan filmimetrin kirjastoa.
Albert Kahn oli rikas pankkiiri ja liikemies, joka teki suuren omaisuutensa liike-elämässä 1800-1900 lukujen vaihteessa. Vuonna 1908 hän aloitti intohimoisen projektin ja päätti tallentaa nopeasti katoavaa vanhaa maailmaa jälkipolville.1900-luvun alkupuolella ranskalaiset Lumiéren veljekset Auguste ja Louis, toivat markkinoille autochrome-menetelmän joka mahdollisti ensimmäistä kertaa värivalokuvien ottamisen. Tähän Kahn sijoitti välittömästi ja vuosien 1908-1930 välisenä aikana, hän sijoitti omaisuuden projektiinsa ja lähetti maailman eri kolkkiin valokuvaajia ja elokuvan tekijöitä tallentamaan muuttuvaa maailmaa. Tuloksena syntyi yksi maailmantärkeimpiä valokuvakokoelmia.Historia: Kuvia kadonneesta ajasta on BBC:n laadukasta jälkeä ja sarjaa voi seurata myös netin kautta YLE Areenan sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.