sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Anno Domini 2020

Vuosi 2020 oli kaikinpuolin poikkeuksellinen, ja oli mukava lukea uutisista että ihmiset ovat taas tarttuneet kirjoihin ja innostuneet lukemaan. Itselle lukuvuosi oli hyvin perinteinen 16 kirjalla, historianiteet tarjosivat sekoituksen ristiretkien historiaa Lähi-idästä, Toisen Maailmansodan muistelmia, Antiikin valtataistelua sekä kiehtova kuvaus ihmiskunnan ensimmäisestä maailmanympäri purjehduksesta

Toisaalla painoin menemään perinteisillä kirjasarjoilla; molemmat Harry Hole ja The Last Kingdom -sarjat etenivät parilla osalla vuoden aikana. Kirjapinoon eksyi jopa yksi Keltainen Kirjastolainen kun sain päätökseen Haruki Murakamin 1Q84 -tarinan. Unohtamatta ensi askeltani Star Warsin massiiviseen kirjallisuuteen.

Kirjavuosi toi myös uuden kategorian jonka osalta on tullut mukavasti kirjoja hyllyyn ns. muistelmat / henkilöhistoriikit joita viime vuonna edusti Edward Snowdenin oma Pysyvästi merkitty (eng. Permanent Record) jota suosittelen kaikille. Hyllyssä odottaa esim. niin B. Obaman, R. Oppenheimerin, J.Edgar Hooverin kuin Norman Borlaugin muistelmat / henkilöhistoriikit jotka kaikki ovat varmasti kiinnostavia.

Vuoden 2021 osalta positiivista on että luettujen kirjojen määrä tulee kasvamaan äänikirjojen myötä.

Tällä hetkellä yöpöydällä on elokuvaohjaaja Oliver Stonen Chasing Light joka on ensimmäinen osa muistelmista ja äänikirjaosastolla ranskalaisen Pierre Lemaitren Näkemiin taivaassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa. Spammaajat kärsivät kurjan kuoleman.